Aflassen motorjacht Xanthiona in volle gang

Zo op het eerste gezicht lijkt er weinig vooruitgang toen ik afgelopen vrijdag bij MarHen Yachting kwam om naar de vorderingen te kijken van ons motorjacht Xanthiona. Maar inmiddels waren ze al druk bezig met het aflassen van de romp en de bovenbouw was zelfs nagenoeg klaar. Martin Pomp had dit al voorspeld, in het begin zie je veel gebeuren als het allemaal in elkaar wordt gezet, maar het aflassen kost ook veel tijd en dan lijkt het alsof er niet zoveel gebeurt, maar schijn bedriegt.

Bankje verwijderd, mooi dicht gelast

Bij de opbouw was op speciaal verzoek van mij de wat vreemde uitsparing aan de voorzijde van de opbouw voor een zitje inmiddels ook dichtgelast en dat zag er mooi uit. Je ziet op de foto links hoe het er nu bij Xanthiona uitziet. Op de foto rechts hoe het er bij een zusterschip uitziet: geen gezicht.

Zusterschip met bankje

Naar de flying  bridge wil ik een vaste trap, zoals op bijgaande foto’s.

Vaste trap op zusterschip

Een aantal zusterschepen hebben een ladder of zelfs een spiltrap die veel ruimte in neemt (wel mooi).

Mooie spiltrap neemt wel veel ruimte in beslag

De vaste trap lijkt me een stuk veiliger.

 
 

Meer ladder dan trap op dit zusterschip

 
 
 

Vaste trap op de 'Sweet Sixteen'

 1. #1 door Jeroen Bunte op 28 januari 2011 - 10:59

  Hallo Jurjen,
  Dat begint er al op te lijken. Ik kan je advieseren om inderdaad de vaste trap te nemen. De spiltrap die ik had is moeilijk af te werken en geeft ook niet helemaal een natuurlijke loop i.v.m. de vorm van de doorgang in het bovendek.

 2. #2 door Jurjen op 31 januari 2011 - 21:50

  Hallo Jeroen,
  leuk dat je de bouw van de Xanthiona een beetje volgt. Naar verwachting is de boot eind april klaar, maar er moet natuurlijk nog veel gebeuren. Jouw Halve Maen is een hele goede inspiratiebron voor mij, maar dat zul je ook al wel op mijn weblog gelezen hebben. Met de uitvoering van de techniek heb ik links en rechts nog wel eens wat vragen, maar dat zoek ik dan weer uit met behulp van het internet of via die collega van mij die op een 18.50 mtr boot woont. Af en toe een bezoekje aan de Boot Dusseldorf en Boot Holland om ideeen te krijgen, en af en toe licht ik dat op het weblog wat toe voor anderen of voor later voor mezelf. Blijf het maar wat volgen.
  gr.Jurjen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: