Meer verwarring over wanden motorjacht Xanthiona na Boot Holland

Voor meer inspiratie over de inrichting en specifiek hoe ik de wanden moet maken ging ik naar Boot Holland begin Februari. Echtgenote mee, gezellig, samen naar stofjes en raambekleding kijken. En vooral vragen wat nou de beste oplossing is voor de wanden.

Goedkoop plaatmateriaal gebruiken? Of juist garantie multiplex volgens de Amsterdamse fijnhouthandel . Of kant en klare panelen van ClicWall ? Het aanbrengen van extra isolatie tegen de achterzijde van het plaatmateriaal werd mij door de 1 ontraden, een ander had twijfels en de 3de zei: dat kan alleen maar helpen.

Voor de wandbekleding wilde ik eigenlijk (schuim)vinyl gaan gebruiken van bijvoorbeeld Vocamousse of Viva vinyl , maar ik zag op de Boot Holland niets waarvan ik dacht: wow, dat is het, daar ga ik de hele boot vol mee plakken. Intussen heb ik van iemand gehoord die Fermacell heeft gebruikt aan de binnenzijde en dit voorzien heeft van structuur. Zelf zit ik inmiddels al aan behang te denken, maar dat wordt me ook ontraden. Toch is er veel en ook heel erg mooi behang, overigens bijna net zo duur als het vinyl.

Ik ga er nog maar eens wat over nadenken.

  1. #1 door Johan op 5 maart 2012 - 20:25

    Hoi Jurjen, Heb je ook al eens gedacht aan glasvezel behang. Dit is oersterk en in verschillende designs en structuren verkrijgbaar. Ik bedoel dan niet het goedkope rotzooi van de Gamma of Praxis, maar het echte kwaliteitsbehang van een speciaalzaak. Dit behang is eenvoudig aan te brengen en het is bestand tegen scheur en kiervorming en in alle gewenste kleuren te verven. Groet Johan

  2. #2 door Jurjen Hoekstra op 5 maart 2012 - 20:32

    He Johan, bedankt voor je snelle reaktie. Afgelopen zaterdag zijn we naar een behang speciaalzaak geweest en daar echt fantastisch mooi behang gezien en ook een grote sortering van dat glasvezel behang. Er was veel meer variatie dan ik had gedacht. Veel verschillende designs en je kunt het natuurlijk zelf een mooie kleur geven. Glasvezelbehang is ook een goeie kandidaat en heeft zeker als voordeel dat je het zelf eenvoudig kunt aanbrengen. Gr. Jurjen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: