Dek motorjacht Xanthiona opnieuw geverfd

Vlak voor de levering van ons motorjacht Xanthiona, nu al weer bijna een jaar geleden, werd het gangboord en het dek geschilderd door de jachtwerf. Helaas is dat bijzonder slecht gedaan, ik vermoed o.a. dat men vergeten is de harder bij de 2 componenten verf te mengen. Dit resulteerde in een dek dat heel erg vies werd, vermoedelijk door de zachte toplaag.  Je ziet op 1 van de onderstaande foto’s hoe ik probeerde de toplaag te schuren, maar er vormden allerlei kleine kruimels verf in plaats van schuurstof. Je zie ook op 1 van de foto’s hoe slecht er geschilderd was. Het kostte dus ook erg veel tijd en schuurpapier (dat liep snel vol) om het er bijna helemaal af te schuren.

Vorige week zondag was mooi weer voorspeld en dus ben ik ’s ochtends laat maar naar Duitsland gereden om het gangboord te schuren en te verven. De dag erop kon ik voordek nog net voor donker schuren en verven. Het achterdek had ik 2 week geleden al gedaan. Ook de flying bridge en de trap naar de flying bridge was al eerder gedaan. Al met al heb ik er nu zo’n 6 weken tijd in zitten, die dus niet aan het interieur zijn besteed. Maar goed, ik wil dat ook de buitenzijde er goed uitziet.

De toplaag verkruimeld

Grote gedeeltes van de toplaag zijn zacht en vies

Het voordek voor de behandeling

Voordek na de behandeling, je ziet het verschil met het bakboord gangboord, die moet nog

Het stuurboord gangboord was nog veel erger

Gangboord flink opgeknapt

Het achterdek, rechts geschuurd, links moet nog

Een heel mooi opgeknapt achterdek

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: