Begin bergruimte motorjacht Xanthiona

Afgelopen week is besteed aan het uitgraven van de voorramen en het door de werf aangebrachte latwerk op de spanten in het voorschip. Ons motorjacht Xanthiona is aan de binnenzijde geisoleerd door een ca. 5 cm dikke PUR isolatie. De PUR is gespoten, maar op sommige plekken te dik. Het wegsnijden van de overtollige isolatie rond de voorramen kostte deze week 3 avonden.

Nu de latten vrij zijn kan daar ook worden begonnen met het aanbrengen van het plaatmateriaal. De bedoeling is dat er een bergruimte komt. Op de foto zie je balken en het latwerk waar de platen tegen aan komen. Tussen de balken komt een deur.

Vanwege de CE-certificering moet de gastenkamer een vaste ladder hebben naar het vluchtluik dat op 2.30 meter hoogte zit. Ik wil de ladder bevestigen op de binnenzijde van de deur van de bergruimte. De ladder is dan normaal niet zichtbaar, maar ingeval van nood open je de deur van de bergruimte en kun je via de ladder door het vluchtluik naar buiten.

Bergruimte krijgt vorm.

Bergruimte krijgt vorm.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: