Goed gereedschap is het halve werk op motorjacht Xanthiona

Een bekend spreekwoord: goed gereedschap is het halve werk. Dit werd weer eens bewaarheid bij het tegelen van  de badkamer in de achterkajuit van ons motorjacht Xanthiona. Voor mijn 8 jaar oude tegelsnijmachine kon ik geen nieuwe schijf meer krijgen. Gedwongen kocht ik dus een nieuwe tegelsnijmachine (zie vorig bericht). Nog zo’n spreekwoord: goedkoop is duurkoop. Ook dat was geldig, want na 2 dagen zagen met de machine van maar 100 euro, had ik het gevoel dat het niet zo goed ging. Ik moest de tegels met flinke kracht langs de schijf duwen en echt mooi kwam het er ook niet uit. Na nog wat prutsen met de afstellingen had ik er genoeg van en ging toen pas op het internet kijken wat er zoal aan tegelsnijmachines is.

Na het lezen van wat reviews was het me duidelijk, de 100 euro was weggegooid geld en voor een flink betere machine kwam ik op minstens 260-300 euro uit. Puntje bij paaltje (nog een spreekwoord), ik heb de onderstaande tegelsnijmachine gekocht en dat was een enorme verademing. Je snijdt de tegels met gemak, je kunt tot op een 1/2 mm nauwkeurig zagen, je wordt niet nat gespetterd en nu ik met m’n 4de badkamer bezig ben, realiseer ik me dat ik zo’n betere machine 8 jaar geleden had moeten aanschaffen. Dat had me heel wat ergernis bespaard.

Enfin inmiddels ben ik weer een week verder en zo langzamerhand zitten de meeste tegels er op. Het douchegedeelte is inmiddels ook gevoegd met een witte voeg dat de bruine mozaik tegels heel mooi tot zijn recht brengt.

Goed gereedschap is het halve werk. Had ik deze maar 8 jaar eerder gekocht.

Goed gereedschap is het halve werk. Had ik deze maar 8 jaar eerder gekocht.

Onder de tegels komt nog een kastje voor de wasbak

Onder de tegels komt nog een kastje voor de wasbak

Tegels in het toiletgedeelte

Tegels in het toiletgedeelte

Douchegedeelte nu gevoegd

Douchegedeelte nu gevoegd

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: