Er op wonen is een eis

Tja, dat willen we uiteindelijk, er op wonen. Dus het schip moet groot genoeg zijn en voldoende ruimte bieden om er je er lekker en comfortabel op te voelen. Ik schreef al eerder dat ik in principe met losse meubels wil werken en zelfs een deel van mijn huidige meubels wil hergebruiken op het schip. We hebben in 2001 een dure set aan kasten, TV-meubel, salontafel, eettafel en dressoir gekocht in modern licht eiken en al moet ik de hele achterkant van het dressoir afzagen, passen zal het!

De Almarine 1700 is een dubbeldeks schip, waarbij de gehele benedenverdieping gebruikt wordt voor slapen en baden. De bovenste laag is voor dagelijks wonen en koken. Kijk vooral even naar de interieur foto’s van de de Halve Maen. Wat dacht je van die beamer? Geweldig, geen overdadig gebruik van hout, lekker op de bank onderuit en een keuken waar je je in thuis voelt.

Het woon/keukengedeelte wil ik precies zo uitvoeren als bij de Halve Maen, beneden zie ik het toch wat anders. Mijn idee is om het voorste gedeelte maximaal te gebruiken voor een slaapgedeelte voor onszelf met een inloopkast in de punt en een geintegreerde badkamer. De achterkajuit wil ik dan verdelen in een 2-persoons gastenkamer en een werkkamer. De werkkamer is voor mezelf als kantoor/PC ruimte/hobby ruimte/boekenkamer en die wordt misschien voorzien van stapelbedden of een bed met onderschuifbed voor nog eens 2 personen.

Interieur benedendeks

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: