Bezoek aan de Halve Maen

Recentelijk ben ik na een bezoek aan Marhen Yachting (nieuwe website), de werf die mogelijk de Almarine 1700 voor mij gaat bouwen, aan boord geweest van de Halve Maen. De eigenaar die het schip te koop heeft, was zo vriendelijk mij zijn schip te laten bezoeken en dit heeft geleid tot bijstelling van mijn plan voor het interieur, althans benedendeks.

Beneden valt de ruimte voorin het schip toch iets tegen, dit komt natuurlijk omdat het schip naar voren toe steeds smaller wordt en je niet over de volle breedte de ruimte kunt gebruiken. Na lange overpeinzingen lijkt het toch zinvoller om voorin te kiezen voor een iets ‘traditionelere’ indeling met een bed in de punt en aan stuurboord de badkamer en aan bakboord een grote kast. Of deze indeling mogelijk is moet nog worden overlegd met de werf.

Mogelijke indeling benedendeks

De indeling voorin is positiever dan in de werkelijkheid. Hoeveel de romp naar binnenkomt en wat er aan effectieve ruimte over blijft zal wel blijken tijdens de bouw.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: