Meer motornieuws

Inmiddels na een adviserend gesprek met Quality Yachtservices, heb ik de indruk dat de Doosan L086TIH een goede motor is voor de Almarine 1700. Doosan is het vroegere Daewoo en zij maken uitstekende industrie- en scheepsmotoren. Prijstechnisch zijn ze ook interessant.

Een groot voordeel is dat de Doosan bij een veel lager toerental (2100 rpm) zijn maximaalvermogen (285 PK) afgeeft. Bij de Vetus-Deutz is dit voor dezelfde hoeveelheid PK’s (286) 2600 rpm. De Doosan is een ‘heavy duty’ motor die dus 24 uur per dag de rest van zijn leven kan draaien bij gemiddeld 90 % belasting.

Doosan L086TIH

De lagere toerentallen resulteren in minder verbruik, minder trillingen en minder geluid. Momenteel voel ik het meest voor deze motor.

De specificaties van de Doosan L086TIH vindt je in deze PDF: Doosan L086TIH

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: