It giet oan (opdracht bouw motorjacht getekend)

De verkiezingen verstoorden nog even het denkproces omtrent het uitzetten van de opdracht voor de bouw van de Almarine 1700; dat gedoe ook met de hypotheekrenteaftrek. Wat als je opdracht geeft tot het laten bouwen van een duur motorjacht en je zit over 7 jaar bij je vervroegd pensioen met een onverkoopbare woning?

Na veel vijven en zessen (lang nadenken, veel narekenen, veel praten, nog eens rekenen) heb ik de beslissing toch maar genomen en om het maar weer eens op z’n Fries te zeggen: “It giet oan”.

De opdracht voor een casco Almarine 1700 is uitgezet bij Marhen Yachting te Harderwijk. Verwachte oplevertijd: april 2011. Dat is iets later dan ik aanvankelijk wilde, maar ook wel weer gunstig. Zo aan het begin van de lente hoef ik dan niet gelijk een complete verwarmingsinstallatie in het schip te hebben, maar ik kan m’n tijd nemen om deze te installeren tijdens de zomermaanden.

Na oplevering gaat het jacht naar Bonn, waar ik door de weeks het interieur ga aanbrengen. Ik hoop dan de boel enigszins bewoonbaar te hebben tegen de zomer van 2012. Zo ongeveer moet het worden.  

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: