Je kunt al lopen op het dak van motorjacht Xanthiona

De romp is nog niet eens af en je kunt al lopen op het dak van het in aanbouw zijnde motorjacht Xanthiona. Een raadsel? Nee, dat heeft te maken met de techniek van het bouwen van zo’n motorjacht. De onderstaande foto maakt alles duidelijk.

Je kunt al lopen op het dak van de Xanthiona

Het dak van de kajuit/salon wordt op de kop gebouwd, later opgetakeld en de rest van de kajuit/salon wordt er aan gelast. Voor diegenen die het niet weten de romp (staat er achter) en kajuit/salon worden separaat gebouwd en als alles gereed is gaat de romp te water en de kajuit/salon er op gelast. We zijn dan vermoedelijk wel 5 maand verder. Hoe dat allemaal is gegaan met een zusterschip, kun je lezen op de website van de Halve Maen (een lichtend voorbeeld voor mij).

Inmiddels komen er nog wat pakketjes staal binnen en het aflassen is ook begonnen.

Regeren is vooruitzien. Daarom bereid ik allerlei schema’s voor, voor bijvoorbeeld het sanitair, de electriciteit voor 220V en 24V, verwarming, etc.

Nog meer staal

Kees, een goede vriend en specialist in electra, heeft de Xanthiona afgelopen vrijdag bezocht en gelijk een flink aantal adviezen gegeven over mijn 1e gedachten over het electra. Daarmee is weer een stapje voorwaarts gemaakt.

Op mijn werk heb ik een collega die op een 18.50 meter boot woont en al jaren in de botenwereld verkeert. Ook met hem heb ik regelmatig discussies over hoe het e.e.a. in te richten.

Met behulp van de adviezen van deze deskundigen hoop ik uiteindelijk de mega klus van het afbouwen van het vaarklaar casco in 3-4 jaar af te ronden.

Een flink aantal lasnaden moeten worden afgeslepen

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: