Geslaagde radarbeugel motorjacht Xanthiona

Inmiddels heb ik al weer het zoveelste bezoek gemaakt gisteren aan de werf MarHen Yachting waar ons motorjacht Xanthiona wordt gebouwd. En gisteren kreeg de Xanthiona ook de eerste gasten aan boord. Een Belgisch echtpaar. Zij zijn mogelijk ook geinteresseerd in een vergelijkbaar schip en hadden gisteren dus de primeur. Ze kregen een uitgebreide rondleiding en uitgebreid uitleg over hoe ik het e.e.a. van plan ben te gaan doen.

Radarbeugel valt binnen de rand van de flyingbridge

Martin Pomp, de werfeigenaar, tevens bouwer, had in de afgelopen 2 weken weer diverse zaken aangebracht/gelast. Het meest opvallende is de fraaie radarbeugel die een mooie gebogen vorm heeft gekregen die precies past bij de boot. We hebben besloten de beugel niet op de rand van de flying bridge te plaatsen, maar iets naar binnen. 

Geslaagde radarbeugel

Als hij neerklapt valt ie volledig binnen de flybridge. Ik vind dat deze forse radarbeugel de boot ‘smoel’ geeft, de Xanthiona heeft hierdoor een stoer uiterlijk. Oordeel zelf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tussenwand motorruimte en de gang naar achterhut

De zijwand in de motorruimte is er ook ingelast. Aan de andere kant bevindt zich de doorloop naar de achterkajuit, daar hebben we gisteren nu kunnen bepalen hoe de vloer moet komen en wat de doorloopbreedte wordt.

Van de vloer in de salon/keuken hebben we gisteren berekend dat deze door moet lopen tot de laatste dwarse spant, de in de lengte liggende vloerspanten moeten worden verlengd.

Beneden moet er bij de verhoging in de voorkajuit een trede worden uitgesneden en ingelast om te voorkomen dat je je hoofd stoot als je naar de grote rechtse en de kleinere linkse voorhut gaat.

Opstap nodig naar rechter en linker gastenkamer

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: