Ontwerp bank op achterdek van motorjacht Xanthiona

Als vervolg op het bezoek afgelopen zaterdag aan ons motorjacht Xanthiona (in aanbouw), heeft het ontwerp van de vaste bank op het achterdek tot de nodige discussie geleid. Eerst werd de noodzaak nog weer betwijfeld, maar nadat dat wederom was vastgesteld volgde er nog een hele discussie over comfort, zitvlakken, hoeken, kussens en nog meer. Uiteindelijk hebben we alle stoelen in huis op een rijtje gezet naast de bank in de woonkamer, de tuinstoelen er nog bij en dan maar zitten, passen, meten, etc. Ten slotte kwamen we tot de conclusie dat de tuinstoelen het meest comfortabel waren en hiervan verwachten we dat we daar mogelijk uren achtereen op kunnen zitten, om bijvoorbeeld een boek te lezen, gezellig te gezelligen, te genieten of iets dergelijks.

De ideale afmetingen

De tuinstoelen dienden dus als concept voor het ontwerp van de vaste bank. De afmetingen zijn globaal 30 cm hoog + daarop een kussen van ca. 10 cm, diepte 60 cm met 10 cm kussen geeft zitvlak van 50 cm. Rugleuning wat naar achteren gebogen voor comfort.

En bovenlangs een aardige chromen reling. We hebben Martin Pomp van MarHen Yachting gevraagd het zo te maken. Ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Het idee is vergelijkbaar met de bank op het achterdek van ‘The Seventh’een Deense Almarine 1600, ik schreef hier eerder over: Link naar eerder bericht over bank op-achterdek motorjacht Xanthiona.

Zo moet de bank op het achterdek er ongeveer uit komen te zien

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: