Nog meer vertraging voor motor van motorjacht Xanthiona

Eind april had de Xanthiona moeten varen. Anderhalve maand geleden werd al duidelijk dat de motor niet op tijd geleverd kon worden. Inmiddels is de Doosan L086TIH er nog steeds niet. Na contact met de leverancier en de importeur lijkt de motor nu verscheept te zijn en is de verwachting dat hij in kalenderweek 25 aan MarHen Yaching wordt geleverd. Martin Pomp van MarHen verwacht daarna nog zeker 2 weken nodig te hebben voor de inbouw en de verdere afwerking. Na de inbouw van de motor, moet de opbouw op de romp worden geplaatst en gelast, de ramen erin, de pur-isolatie moet worden aangebracht en de achterpui er nog in. Als het echt mee zit kan de Xanthiona in principe rond 1 juli vaarklaar zijn. Al met al 2 maanden later dan gepland.

Ik heb nog overwogen deze motor te annuleren en voor een ander merk te kiezen, maar de keuze voor deze Doosan L086TIH was heel bewust vanwege zijn lage toerental en het verwachte gunstige brandstofverbruik, zeer goede levensduur en de weinige geluidsproductie. Nu annuleren en nog een andere motor zoeken levert misschien 3-4 weken winst, maar er zijn weinig van dit type motor leverbaar met dezelfde goede eigenschappen.

Zeer gunstige koppelkromme (bij 1400 toeren per minuut levert de motor zijn maximum koppel):

Doosan L086TIH: zeer gunstige koppelkromee

Specificaties: Download pecificaties Doosan L086TIH

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: