Ook twijfels over indeling salon en keuken van motorjacht Xanthiona

De indeling van de salon en keuken van ons motorjacht Xanthiona was vanaf het begin gebaseerd op het idee om normale meubels te gebruiken voor de inrichting. De boot is immers groot genoeg en ik schreef eerder al eens dat we onze dure meubelset vanuit ons huis wilden overbrengen naar de Xanthiona (zie: Salon en keuken ontwerp). Later realiseerde ik me dat er natuurlijk een praktisch probleem is, want wat ga je op de boot zonder meubels doen zolang je je huis nog aanhoudt. Een beetje een kale boel, maar op wat tuinmeubels zitten? We kozen ervoor om toch maar rond te kijken naar een nieuwe set meubels die we kunnen integreren in het interieur van de Xanthiona. Het werd massief wit eiken, een hele set: dressoir, vitrinekast, boekenkast, TV-meubel, salontafel en eethoek.

Nieuwe meubelset: dressoir, vitrinekast, TV-meubel, salon tafel, eethoek

Nieuwe witte eiken meubels

De hoeveelheid meubels zijn afgestemd op de indeling zoals we dat vanaf het begin hadden bedacht, gebaseerd op een vergelijkbare indeling van het zusterschip ‘de Halve Maen’, die ook met losse meubels werkte.

Salon en keuken indeling gebaseerd op indeling 'de Halve Maen'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Door een discussie over de wat krap bemeten keuken twijfel ik nu of het dressoir wel onder de voorruiten in de keuken moet en of ik in plaats daarvan nog wat keukenkastjes onder de voorruiten moet aanbrengen. Dan is er ook meer ruimte voor de stuurstand. Dan moet wel het dressoir naar de salon met als gevolg dat het daar gedachte TV-muebel over is. Hm. De boekenkast was eigenlijk ook al niet meer nodig omdat er in die hoek de vaste trap naar de flying bridge komt. Het TV-muebel en de boekenkast moeten dan maar een herbestemming krijgen ergens beneden.

  

Alternatieve indeling: nog maar eens over nadenken

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: