Schroefas na 6 weken geleverd voor motorjacht Xanthiona

Flens aan keerkoppeling, Centaflex AM200 en schroefas.

Gelukkig arriveerde de schroefas vorige week donderdag en kon Martin Pomp van MarHen Yachting eindelijk verder met de bouw van ons motorjacht Xanthiona. Vanaf vrijdag werd er met 4 man tegelijk aan gewerkt en het lijkt er nu echt op dat het nog een kwestie van weken is. Bij het uitpakken van de kist met motortoebehoren bleken er geen motorsteunen bijgeleverd te zijn, maar dat werd kordaat opgepakt door MarHen. De bij de motor geleverde flens paste niet op de Centaflex AM200 flexibele koppeling, maar ook hier werd snel een oplossing voor gevonden door in de buurt een aparte flens te laten draaien, je kunt hem op de foto onder goed zien.

Het ziet er allemaal degelijk en sterk uit. Voor de fundatie van de motor moest er extra platen staal bij worden gelast met aan de onderzijde extra ondersteuning.

Vandaag nog verdere aanwijzingen gegeven over de inbouw van de uitlaat, de uitlaat voor de CV, het 24 V en 230 V paneel, de afmetingen voor de trog voor de tractie-accu’s en voor een vlakke vloer waar straks de CV, het waterdrukapparaat en de toekomstige watermaker op komen.

Extra versteviging voor de fundatie van de motor

Dik staal, keerkoppeling samen met motor op 1 motorsteun

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: