De Xanthiona op weg naar Duitsland (dag 3) en mogelijke pech

We krijgen de smaak te pakken, ’s avonds in het donker nog wat doorvaren en ook ’s ochtends in het donker beginnen. Zo ook de derde dag met het doel om zover mogelijk voorbij Düsseldorf te komen, zodat we op de vierde dag bij daglicht in Oberwinter kunnen aankomen. Totaal 110 km van Wesel naar Hitdorf was de bedoeling, met 6 km stroom tegen konden we dan een snelheid halen van ongeveer 10 km per uur, dus totale reis 11 uur. Dat was het plan. Iets na zevenen was het vertrek weer en in de loop van de dag passeerden we diverse imposante industriele complexen langs de Rijn, grote kolencentrales, overslagplaatsen, Bayer en andere vage fabrieken. Op de ‘goudkust’van Düsseldorf staan fraaie villa’s vlak langs het water.

Sterke stroom

De stroom is behoorlijk sterk. Ten op zichte van de eerste dag toen we 16 km per uur voeren, verliezen we nu dus 6 km en is het gemiddeld 10 km per uur, het duurt dus allemaal wat langer dan ik had gehoopt. Zie het video-tje voor een indruk van de stroom (foto is tijdelijk, wordt vervangen door de video).

Ondertussen hielden we het verbruik van de motor bij en maakten ons wat zorgen of we wel of niet voldoende brandstof hadden, diverse rekenpartijen later besloten we voor onze gemoedsrust toch maar wat te tanken in Düsseldorf. Bij het langzaam de haven in varen hoorden we een tikkend geluid bij de schroefas of de keerkoppeling. We hebben eerst maar getankt en daarna in de haven rondjes gedraaid om uit te zoeken waar het geluid vandaan kwam. Bij wat sneller varen leek het geluid weg, dus zijn we de Rijn weer op gegaan, maar we waren er niet helemaal gerust op. Eigenlijk wilden we volgens plan zo ver mogelijk komen, maar na noch wat debatteren en proberen uit te zoeken wat het kon zijn, besloten we geen risico te nemen en te terug te varen naar Düsseldorf om daar een monteur er naar te laten kijken.

We liggen nu in de Marina Düsseldorf te wachten op de monteur die morgen om 10.00 uur komt en dan kijken we hoe het verder gaat.

Industrie langs de Rijn

Grote bakken met kolen liggen te wachten om gelost te worden

Imposante complexen

Meer en meer industrie

De goudkust van Düsseldorf

Fraaie villa

Düsseldorf varen we voorbij

Dachten we

Inmiddels liggen we een stukje voorbij die kerk in de marina van Düsseldorf

In de marina Düsseldorf

de Xanthiona in de marina Düsseldorf

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: