De Xanthiona op weg naar Duitsland (dag 2)

De 2de dag van de reis van ons motorjacht Xanthiona naar Duitsland, begon al vroeg. Iets na zevenen liep de motor en nog in het donker voeren we langzaam terug naar het Amsterdam-Rijnkanaal om geschut te worden bij Tiel. Via het Amsterdam-Rijnkanaal konden we ongeveer een uur eerder vertrekken, omdat varen in het donker daar makkelijker is dan via de Nederrijn, wat we eerst van plan waren. Iets na achten draaien we bij Tiel de Waal op en met ca 4km stroom tegen haalden we een acceptabele snelheid van ca. 12 kilometer per uur.

Voorzag het oorspronkelijk plan nog om bij de grens bij Tolkamer te overnachten, nu stelden we dat bij en voeren dat om 2 uur ’s middag voorbij op weg naar Wesel, de nieuwe overnachtingsplek. Om goed half zes, een half uur na donker kwamen we daar aan. Totaal 110 km gevaren in goed 11 uur. Hadden we de avond er voor de ingang naar de jachthaven van Wijk bij Duurstede over het hoofd gezien, zagen we nu de stroompaal die op 1 meter afstand van de boot stond over het hoofd. Enfin, met een paar 50 euro-cent muntjes hadden we weer stroom voor de nacht en een warme kachel. We waren al wel nieuwsgiering wat we dan morgen over het hoofd zouden zien.

De Xanthiona bij het ochtendgloren op weg naar de grens

De Xanthiona samen met 2 binnenvaart schepen in de laatste sluis bij Tiel

Ochtend drukte op de Waal

Nijmegen

Tolkamer en Lobith aan de grens

Emmerich, het eerste stadje in Duitsland over de grens

Het lijkt gevaarlijker dan het is, deze hadden we net ingehaald

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: