Koelsysteeem motorjacht Xanthiona verbeterd

Dubbel wierfilter en koelslangen

De reis van ons motorjacht Xanthiona naar Duitsland verloopt niet zo voorspoedig. Twee week geleden meenden we een geluid te horen in de motor of de keerkoppeling, dat viel gelukkig allemaal mee en werd veroorzaakt door een resonerende brandstofpijp. Afgelopen zondag toen we de Xanthiona het laatste stukje van Dusseldorf naar Oberwinter wilden varen, hadden we echt pech door een verstopt koelwaterfilter, waardoor het kunststof waterlock smolt. De motor liep niet warm en we konden gelukkig snel aanleggen om de boel een beetje provisorisch te reparen en terug te varen naar Dusseldorf.

Na advies leek het verstandig om het koelwaterfilterfilter en de aanvoerslangen van het koelwater dubbel uit te voeren en een sensor met alarm op de uitlaatslang te monteren om in het vervolg vroegtijdig te ontdekken als er geen koelwater meer vanuit de motor de uitlaat in stroomt. Een extra alarm in het koelwatercircuit dat vanuit Duitsland zou komen kon achteraf niet geleverd worden tot ergens in januari. Nu heb ik er 1 besteld in de Verenigde Staten, misschien is die er halverwege volgende week. Het Aqualarm  is een uitstekende manier om te detecteren dat er geen koelwater uit het koelwaterfilter komt.

De onderdelen voor het dubbel koelwatersysteem en het alarm voor in de uitlaat zijn in Nederland besteld en Meijer Boot Service.nl is vandaag naar Dusseldorf gekomen om het geheel te installeren. Meijer bootservice heeft het grootste deelvan de techniek van de Xanthiona gedaan, dus daarom leek het me ook verstandig dat zij dit zouden installeren.

Sensor in de uitlaat

 

laat dit alarm afgaan

 
 

Het Aqualarm komt nog

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: