Eerste roestvorming motorjacht Xanthiona bijgewerkt

Ons motorjacht Xanthiona is voor een flink bedrag door een professioneel bedrijf gespoten met kwaliteitsverf, helaas is de eerste roestvorming zichtbaar. Niet op de plaats waar gespoten is, maar vooral daar waar niet gespoten is. Er zijn enkele plaatsen niet goed in de verf gezet en daar begint nu de roest. Tijd om het bij te werken. Daar ben ik inmiddels al enkele avonden mee bezig. Langs de randen van het boeisel en waar de spanten het dek raken is eerst goed ontroest en daarna is 2 lagen 2-componenten primer aangebracht en dan 2 lagen 2-componenten International verf. De rand langs het boeisel is een rand waar wel vaak wat water in blijft staan. Met de behandeling is hopelijk het staal nu voldoende beschermt.

Op de flying bridge was er met name onder de ronding aan de voorzijde te weinig verf aangebracht in de hoeken en aan de onderzijde (hier is ook moeilijk bij te komen). De oplossing was er in te kruipen, de boel te ontroesten en dan verf er op. Makkelijk gezegd maar de ruimte is klein, dus liggend, half op de ellebogen steunend, op je rug, dan weer op je buik, een stukje met de linker hand, dan een stukje met de rechterhand, dan deels boven het hoofd schilderen, weer even omdraaien, weer en stukje en zo moest de klus worden geklaard. Ik heb er nu 2 lagen metaalverf op gedaan die rechtstreeks over roest kan. Kijken of dit goed werkt.

De eerste roest

Ik haat roest

Oei, even wat vergeten

Dus we doen er wat aan

Na de eerste laag metaalverf ziet het er al beter uit

  1. #1 door Jeroen Bunte op 13 september 2012 - 22:06

    De binnenkant van de flybridge stuurkast, Komt heel bekend voor……. was bij mij ook zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: