Boegschroef aangesloten op motorjacht Xanthiona

De boegschroef was al door de werf geplaatst bij de bouw van ons motorjacht Xanthiona, maar ik had hem nog niet aangesloten. We zijn zonder gebruik van de boegschroef naar Bonn gevaren, ervaren schippers kunnen dat, zo zonder boegschroef (ik ben geen ervaren schipper). Met het plan om mogelijk deze zomer wat te varen leek het me beter om de boegschroef aan te sluiten zodat ik in geval van nood dat in ieder geval beschikbaar heb.

Meijer Boot Service (meijerbootservice.nl) die al een groot deel van de techniek van de motor en aandrijving heeft gedaan is effe op en neer naar Bonn gekomen om nog wat kleine reparaties uit te voeren en tevens te assisteren bij het aansluiten van de boegschroef. De week ervoor had ik al een 2-tal flinke Optima’s Yellow Top gekocht bij YachtFit Scheepselektra (yachtfit.nl) en de voorbereiding gedaan om deze goed vast te zetten vlak bij de boegschroef.

Het resultaat: boegschroef SidePower SE 170/250TC, hoofdschakelaar (electrisch, samen met motorcontactslot), zekering 500 A, Yellow Top 24 V, automatische druppel lader CTEK  24 V:

DSC01215

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: