Voortgang bij timmerwerk midden- en voorschip motorjacht Xanthiona

In het middelste en voorste gedeelte van ons motorjacht Xanthiona is inmiddels ook een deel van de zijwanden betimmerd. Weer het gebruikelijke  tijdrovende pas- en meetwerk rondom de patrijspoorten en nu heb ik ook ervaring opgedaan met het betimmeren van het meer ronde deel van de Xanthiona. Daar kun je niet zomaar de ene plaat naast de andere spijkeren, maar moet je de platen nogal wat aanpassen zodat het enigszins de ronding van de buitenwand volgt.

Na een aardige discussie over hoeveel gasten we maximaal tegelijkertijd verwachten lanceerde mijn echtgenote het idee om in de grote gastenkamer extra stapelbedden te maken in de vorm van een bedbank. Hij dient normaal als zitbank in de gastenkamer, maar wanneer nodig kan de rugleuning omhoog worden geklapt en samen met het zitgedeelte is het dan een stapelbed. Op de foto heb ik (links) het zitgedeelte van de bank gesimuleerd om te zien hoe we uit komen met de vloeroppervlakte. Rechts zie je met de latten waar het 2-persoons (gasten) bed komt. Achter het 2-persoonsbed komt rechts een klein buro en links achter de bedbank komt een flinke grote bergkast. De doorgang wordt groter door een matras voor het 2-persoonsbed te nemen die aan het voeteneind smaller is. Dat maakt de berging (voorste gedeelte) beter toegankelijk.

DSC00984

Links de bedbank dat wanneer nodig als stapelbed dient.

DSC00989

Bij het timmeren rekening houden met het ronde midden- en voorschip

DSC00990

Hier zie je de ronding nog beter

 

  1. #1 door Bruce Perri op 3 juni 2013 - 23:05

    Looking great,
    How’s the wiring coming along?

  2. #2 door Jurjen Hoekstra op 4 juni 2013 - 22:27

    Hi Bruce, I did not start yet on the wiring. I intent to finish the woodwork midships and in the front first. I am also waiting on some items for the 230 V part. Most likely will do wiring for 24 V with the Czone equipment and the 230 V stuff together.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: