Ontwerp bedden motorjacht Xanthiona

In de afgelopen periode heb ik de bedden in ons motorjacht Xanthiona ontworpen en geconstrueerd. Het moderne interieur van een te koop liggend motorjacht bracht ons op het idee om ons interieur vergelijkbaar te maken. Met de 2 foto’s van dat motorjacht hieronder krijg je een beetje beeld hoe zoiets er uit ziet.

Slaapkamer

We worden geinspireerd door dit modern interieur

Moderne scheepskeuken

Moderne scheepskeuken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit leidde tot de ontwerpen voor onze bedden. In de achterkajuit is dit een eenvoudig rechthoekig bed. Het hoofdeind moet makkelijk te verwijderen zijn om bij de noodstuurinrichting te kunnen komen. Ook voor werkzaamheden aan de stuurinrichting, hekschroef en de brandstoftanks is dit handig. Het voeteneind kan er ook uit zodat de gehele schroefas bereikbaar blijft. Het moet nog in de juiste kleur worden geschilderd.

In de grote gastenkamer is een 2-persoons bed gemaakt van 140 cm breed (voeteneind 105 cm). Deel van de constructie is een buro aan het einde van het bed. Aan de zijkant zijn wat vakjes gemaakt en een boekenplank (typisch scheeps). Het moet nog worden afgewerkt en geschilderd. Aan de andere kant is een zit-slaapbank, waarbij de achterkant omhoog kan worden geklapt, zodat je 2 stapelbedden hebt. Handig voor als onze zoon of dochter met veel vrienden een weekendje komen of als later de kleinkinderen nog op de kamer van de ouders slapen.

De kleine gastenkamer bungelt nog steeds tussen het idee om er wasruimte/bergruimte van te maken of toch ook maar 2 stapelbedden. Binnenkort ga ik er mee aan de slag.

Bed in de achterkajuit (140 x 200)

Bed in de achterkajuit (140 x 200)

Grote bed voor de gasten, met vakjes en boekenplank

Grote bed voor de gasten, met vakjes en boekenplank

Zit/slaapbank

Zit/slaapbank in de grote gastenkamer

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: