Betegeling 2de badkamer motorjacht Xanthiona klaar

Af en toe lijkt het alsof er niet zoveel gebeurt als je dit blog leest, maar sommige werkzaamheden kosten veel tijd en duurt het even voordat het eindresultaat zichtbaar is. En eindeloze beschrijvingen van alle werkzaamheden gaan vervelen. Daarom zal ik me wat meer beperken tot korte teksten en het plaatsen van foto’s. Over de keuzes, problemen en oplossingen zal ik wat uitgebreider berichten.

Het betegelen van de 2de badkamer (voor de gasten) ging sneller omdat de wanden nagenoeg recht zijn en per toeval kwam het zo uit dat ik met een hele tegel onder kon beginnen en boven met een hele tegel kon eindigen. Ik hoefde dus weinig tegels op maat te maken. Wel is duidelijk, ook van de betegeling van de badkamer in de achterkajuit, dat hoe groter de tegel hoe meer je de tegels passend moet maken en je hebt dus ook meer verlies.

Dat is een geleerde les voor de vloer. Ik had een hele mooie vinyllaminaat gevonden met tegelmotief, maar het nadeel is de grootte, ca. 40 x 70 cm. Dus ook daar veel aanpassen en veel verlies. Misschien toch nog verder zoeken naar een kleiner formaat.

Eerst de vloer en douchewand voorzien van een waterdichte rubberen laag

Eerst de vloer en douchewand voorzien van een waterdichte rubberen laag

De voer van de douche iets verdiept

De voer van de douche iets verdiept

Per toeval onder met een hele tegel beginnen en boven met een hele tegel eindigen

Per toeval onder met een hele tegel beginnen en boven met een hele tegel eindigen

DSC01975

Rechterzijwand

In het midden komt een kastje

In het midden komt een kastje

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: