Welke wordt het ? – 3: Riverline 1500

Eerst leek het wel wat

Deze misschien? Eerder heb ik deze al kort beschreven. Bekeken op de terugweg van onze vakantie: Riverline 1500, nu gebouwd als Elegance door jachtwerf van der Heijden . Leek in eerste instantie wel iets. Aan de buitenkant wel aardig, ook groot. Binnen viel weer tegen: eigen betimmering, wel netjes, maar niet professioneel en alles erg houterig en ook nog donker. Voorzien van CV.

Prijs leek in eerste instantie wel gunstig: vraagprijs 155.000 euro. Schip had weinig gevaren (300 uren) en was altijd bewoond door de eigenaar. Voordeel: lage doorvaarthoogte. Nadeel: cabriokap is niet echt dicht en ingang naar kajuit is klein. Geen gebruik van losse of eigen meubelen mogelijk (past er niet door). Na 4 weken ben ik nog een keer terug geweest en heb me nog verdiept in de techniek van het schip, maar dat viel dus erg tegen: matige isolatie, amateuristische bedrading en elektra, motortruimte rommelig en onprofessionele aansluitingen en inrichting. Motor was maar 130 PK en dat is net te weinig, zeker als je ooit overweegt een snel stromende rivier zoals de Rijn op te varen.

Nee, veel meer dan een technisch vaarklaar casco was het niet: alles eruit en opnieuw beginnnen + een bult werk. En dus ook geen 155.000 euro waard, een technisch vaarklaar casco (wind/waterdicht) is ca. 100.000 euro.

 

Eenvoudige betimmering

Redelijk ruim

 

Technisch allemaal erg eenvoudig: dus toch maar niet

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: