Weer veel wijzer en dichterbij finale concept

Diverse ideeën, suggesties en adviezen heb ik afgelopen week besproken met een collega die op een 18.50 mtr schip woont met zijn gezin. Ook heb ik een gesprek gehad met Marhen Yachting uit Harderwijk, waar ik vermoedelijk de Almarine 1700 wil laten bouwen. Slechts 20 minuten rijden vanuit Amersfoort geeft mij de mogelijkheid om het bouwproces te volgen. Het positieve gesprek bij Marhen heeft mij overtuigd dat dit schip er moet komen.

Dit is het concept:

Almarine 1700, (16.70 x 5.47 x 1.20 mtr) volgens bouwtekening Almarine 1700 van Bonito Boats, voorzien van 325 PK VW marine Diesel (V8 350 TDI). De romp is van dubbelgelast 6mm staal en de opbouw van 5 mm staal. Het schip wordt geleverd technisch vaarklaar met aluminium ramen en getint dubbel glas, luiken en patrijspoorten. Het schip is van binnen en buiten voorzien van 2-componenten epoxy primer en de romp van antifouling. Diesel brandstoftanks van staal 2 x 1000 ltr, rode diesel tank 1000 ltr, vuilwater 1000 ltr en RVS drinkwater van 2 x 1000 ltr. Verder voorzien van RVS reling en bolders. Diverse afvoeren voor douche, toilet en keuken.

De besturing, gasregeling en keerkoppeling is electronisch (Fly-By-Wire, vermoedelijk Tecnautic Het schip zal tevens worden voorzien van SidePower 125 kgf boegschroef en SidePower 95 kgf hekschroef. Autopilot van Tecnautic. Electrische ankerlier van …. De navigatie gebeurt op de flying bridge met een PC met WinGPS en een 2de scherm voor weergave van instrumenten. In de keuken is ook een eenvoudige mogelijkheid voor besturing en navigatie. Voor het inmanoevreren zullen camera’s worden aangebracht die hun beeld zichtbaar maken op 1 van de 2 schermen.

1e gedachtes over de electriciteitvoorziening

Door mijzelf wordt het interieur helemaal afgebouwd en wordt een electrisch systeem aangebracht op basis van een DC-concept met een 5000 W Victron Quattro 24 V. Een generatorset zal op termijn aan de motor worden gekoppeld waardoor er direct 230 V kan worden geleverd aan de Victron. De 2 x 24 V startaccu wordt ook gebruikt voor boeg- en hekschroef en het ankerlier.

Er zal een vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming worden gebruikt op basis van een MaritimeBooster CV ketel, die mogelijk wordt gekoppeld aan een boiler.

De benedenverdieping van de Almarine 1700 zal voorin een ruime eigenaarshut hebben met een geintegreerde badkamer en in de voorpunt een walk-in kast. Achterin het schip komt een 2-persoons gastenkamer en een werkkamer annex slaapkamer met stapelbedden. De bovenverdieping is een ruime salon met los bankstel en losse meubels en een L-keuken voorzien van moderne apparatuur.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: