Er is nog een broertje

Er is nog een broertje van de Almarine 1700. We kenden al de Halve Maen en nu is er ook de Apocata, momenteel te koop voor 705.000 euro! De Apocata is een voorbeeld zoals ik het persoonlijk qua interieur niet wil hebben: een typisch scheepsinterieur. Mijn voorkeur gaat uit naar het interieur van de Halve Maen, een ‘thuis’ interieur.

De rechte trap naar de flying bridge van de Apocata heeft wel mijn voorkeur. Op de Halve Maen neemt die mooie draaitrap wat meer ruimte in van het niet zo grote achterdek. De radarbeugel op de Apocata is anders en zit meer naar achteren. Mijn voorkeur is de radarbeugel van het oorspronkelijke ontwerp, maar dan wel neerklapbaar. Verder lijken de Apocata en de Halve Maen aan de buitenkant gelijk, de grote verschillen zitten vooral in het interieur. De Halve Maen vraagprijs ligt rond de 300.000 euro volgens de eigenaar.

Almarine 1700 zijkant

Almarine 1700 ‘de Halve maen’

Almarine 1700 ‘Apocata’

  1. Update zusterschepen motorjacht Xanthiona | Xanthiona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: