Update zusterschepen motorjacht Xanthiona

Lang geleden schreef ik over een aantal zusterschepen in deze berichten:
Ze liggen allemaal te koop
Nog meer familie
En er is ook nog een zusje
Er is ook nog een broertje

Ondertussen zijn we vele jaren verder en hebben de zusterschepen een refit gehad. Heel af en toe ben ik een zusterschip tegengekomen of krijg ik informatie. Er zijn ook nog een tweetal stief-zusterschepen.

De Halve Maen
Enkele jaren geleden heeft de Halve Maen een volledige refit gehad. Het zwemplateau is verlengd, bank op achterdek is verder naar achteren verplaatst, nieuwe banken en stuurpositie op flying bridge. Enkele plaatjes:


Apocata
Ook al weer wat jaren geleden is de Apocata gerestyled en gerefit. Met name het interieur is gemoderniseerd. Bijzonder aan dit schip is dat de keuken beneden is. Het schip heet nu Redeemer. Zie foto’s hieronder:

Sweet Sixteen en The Seventh
Van de Sweet Sixteen en the Seventh is geen nieuwe informatie bekend.

Stief-zusterschepen
In 2018 kwam ik een Almarine 1850 tegen in een bijzondere kleur. De Almarine 1850 is uiteraard langer dan de 1700, maar de opbouw is ook behoorlijk anders. Zo heeft het schip een zogenaamde ‘Portugese brug’ en heeft ie een beetje een kotter uiterlijk.

In december 2020 kwam ik nog een Almarine 1850 tegen, deze lag in Strand Horst. Het bijzondere aan dit schip is dat de wanden van salon en keuken naar buiten zijn gebracht, tot op het vrijboord. Van voor naar achter lopen moet dus binnendoor. De motorruimte zit achterin.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: