Roca 20 GTIF als CV voor motorjacht Xanthiona

Roca 20 GTIF combi/CV ketele

Onlangs heb ik de Roca 20 GTIF combi/CV besteld. Al langer had ik nagedacht over de manier van verwarmen en welke ketel te gebruiken. Eerst wou ik vloerverwarming, maar dat laten installeren is kostbaar (offertes van 10.000 – 16.000, zonder ketel). Zelf vloerverwarming installeren is ook een optie. Deze websites bieden genoeg informatie om je te orienteren:
http://www.123vloerverwarming.nl/
http://www.floor-heating.nl/index.html
http://www.therminon.nl/
http://www.yfh.nl/
http://www.maritimebooster.nl/vloerverwarming/

De vloerverwarming zelf aanbrengen is toch wel een flinke klus, dus momenteel denk ik dan toch maar een traditioneel verwarmingssysteem aan te brengen, maar in de salon en keuken wil ik in ieder geval convectoren gebruiken die weggewerkt kunnen worden. Beneden eventueel dan maar radiatoren, alhoewel er tegenwoordig ook erg fraaie convectoren zijn.

Jaga convector Knock on wood

De Roca 20 GTIF is een zogenaamde gesloten CV, dat wil zeggen een seperate aanvoerpijp voor de schone lucht en seperate afvoerpijp voor de rookgassen. Capaciteit 23.2 kW en met de combi functie kun je 11.1 ltr heet water per minuut gebruiken. De Roca brochure kun je hier downloaden.

In oktober wordt de Xanthiona als vaarklaar casco geleverd en de eerste klus is het installeren van de CV en enkele provisorisch aangebrachte radiatoren.

  1. Concept voor centrale verwarming motorjacht Xanthiona « Xanthiona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: