Voorlopige planning overvaren motorjacht Xanthiona naar Oberwinter

Er wordt druk gewerkt door MarHen Yachting en Meijer Boot Service om ons motorjacht Xanthiona eind van de maand klaar te hebben.

Kort geleden zijn de laatste luiken geplaatst. Deze week worden o.a. de tanks geplaatst en aangesloten, de electronische motorbediening aangesloten, de stuurinrichting verder afgemaakt en nog diverse andere kleinigheden gedaan die moeten worden afgewerkt.

Luiken achterkajuit

De voorlopige planning is dat de Xanthiona op 26 oktober in het water gaat. Er volgen dan uitgebreide proefvaarten door MarHen en op 31 oktober komt Vink Diesel de Doosan L086TIH officieel in bedrijf stellen. In de dagen erna gaan we de Xanthiona tot aan de grens bij Tolkamer brengen. Op vrijdag zal daar dan de schipper met het Rijnpatent aan boord komen (het Rijnpatent is verplicht voor jachten groter dan 15 meter op de Rijn) en dan is het nog 2 dagen varen naar Oberwinter, met op de 1e dg een tussenstop in Düsseldorf.

De Xanthiona blijft ongeveer 2 1/2 jaar in Oberwinter (zo lang werk ik nog in Duitsland). In de periode in Oberwinter hoop ik dan het interieur helemaal af te kunnen maken. Door de week blijf ik dan aan boord. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren want het is niet meer dan een technisch vaarklaar casco. Ik kan 4 avonden per week er aan werken, misschien af en toe ook wat in de vakantieperiodes. Samen met een collega hebben we ons opgegeven voor een cursus voor het Rijnpatent, maar op dit moment missen ze nog 2 deelnemers en is het voorlopig tot januari uitgesteld. Mochten we de cursus alsnog kunnen doen en het examen halen, dan kan ik mooi de komende jaren wat op de Rijn en ook op de Moezel varen.

Het laatste luik in de opbouw geplaatst

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: