Motorjacht Xanthiona (eindelijk) te water

Na 13 maanden is ons motorjacht Xanthiona, een Almarine 1700, (eindelijk) te water. Op 1 oktober 2010 begon de bouw van de Xanthiona bij MarHen Yachting. Op dit weblog kun je lezen hoe de bouw de afgelopen maanden is verlopen. Uiteindelijk 6 maanden later dan gepland is de Xanthiona afgelopen woensdag 26 oktober te water gegaan. Een groot deel van de vertraging werd veroorzaakt door de verlate levering van de Doosan L086TIH motor, de overige vertraging is de min of meer normale uitloop die ontstaat door het tegenzitten van werk, materiaal, etc.

De bouwlocatie op het industrieterrein in Hardewijk, was ca. 1 km van het water en de Xanthiona ging daarom dinsdagavond al over de weg om druk verkeer te mijden. In de industriehaven werd de Xanthiona op woensdagochtend door een mega-kraan in het water getild. Zie bijgaande sfeerplaatjes (klik op de foto voor een vergroting).

 1. #1 door Danny op 29 oktober 2011 - 22:59

  Hallo Jurgen,

  Ik volg al een tijdje de bouw van je motorjacht.
  Ik wil je bij deze al feliciteren met de tot dusver behaalde prestaties.
  Mijn motorjacht (een Bonito 50) is momenteel in aanbouw bij Bonito Boats. Het casco zal in principe tegen midden/eind november klaar zijn en dan begint voor mij ook de grote uitdaging om het schip verder af te bouwen. We zullen er dus bijna gelijktijdig kunnen aan beginnen… Ik hoop de klus te kunnen klaren in 5 jaar.
  Ik hoop dat je ons verder op de hoogte houdt via deze website?
  Met vriendelijke groeten
  Danny Buyle – Berlare (België)

  • #2 door Jurjen Hoekstra op 30 oktober 2011 - 10:51

   Hallo Danny,
   Bedankt voor je reaktie. Een Bonito 50 is ook een mooi jacht. Ik geloof dat MarHen deze ook eens in een 46 ft heeft gebouwd. Met 14.96 lengte heb je in ieder geval niet het Rijnpatent nodig om op de Rijn te varen. In Nederland moet je boven 15 meter ook een vaarbewijs hebben. Waar ga je hem afbouwen? Wellicht kunnen we over en weer tijdens de afbouw de schepen eens bezoeken en informatie uitwisselen. Ik blijf zoveel mogelijk op het weblog publiceren.
   vr.gr.
   Jurjen

 2. #3 door Yorik op 31 oktober 2011 - 13:15

  Hey Jurjen,

  proficiat met de te waterlating.
  Hopelijk gaat de afwerking vlotjes.

  Groeten,
  Yorik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: