Sanitaire voorzieningen (interim) motorjacht Xanthiona

Het aanbrengen van de (interim) sanitaire voorzieningen om ons motorjacht Xanthiona naar Duitsland te brengen, valt aardig tegen. Vorige week zouden we al gevaren hebben, maar een paar technische probleempjes moesten nog worden opgelost en de noodzakelijke voorzieningen zou ik wel even in een paar dagen aanbrengen. Maar die klus viel dus tegen, het vreet gewoon tijd. Denk je de goede spullen te hebben, past het net weer niet, terug naar de winkel, weer een andere  koppeling, van 1 duims naar 3/4, of van 3/4 naar 22 mm, van 1/2 duims naar 15 mm, soms knap frusterend. Kijk je ’s avonds terug na een dag en dan lijkt het alsof je maar weinig hebt bereikt.

Maar goed vandaag lijkt het toch allemaal in een afrondende fase te zijn. Hydrofoor is aangesloten op de drinkwatertank, een deel van de koud- en heetwaterleidingen volgens concept liggen, tijdelijke wasbask aan de muur, toilet aangesloten en heet en koud water bij de wasbak. Nu nog wat stroom voor de hydrofoor en het toilet en we zijn er. De hydrofoor en de leidingen zijn deel van het definitieve concept voor het sanitair. Het is zo aangebracht dat ik dit later kan verlengen en verder uitbreiden.

Sanitair concept

Op advies heb ik een reduceerventiel aangebracht om de druk in het waterleidingnet niet te hoog te laten worden en om er voor te zorgen dat de hydrofoor pomp regelmatiger werkt en niet zo vaak aanslaat. Met 20 mm Uponor flexibele leidingen wordt het koud water verdeeld, op diverse tussengelegen punten tak ik met 16mm Uponer flexibele leiding af naar de eindpunten, zoals toilet, douche, etc. Het gaat ook met 16 mm naar de CV en komt daar als 16 mm heet water uit. Het hete water wordt verder verdeeld met 16 mm tot aan de eindpunten.

Hydrofoor aangesloten

 
 

Heet en koud water bij de wasbak

 
 
 

Handig voor onderweg

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: