De Xanthiona op weg naar Duitsland (dag 1)

Ons motorjacht Xanthiona is zaterdag 11 december eindelijk vertrokken richting Duitsland. Samen met de ingehuurde schipper Raymond vertrokken we om 10.00 uur vanuit Harderwijk nadat er eerst 1000 liter diesel en 400 liter gasolie was geladen. Diesel voor de motor, gasolie voor de kachel. Via de Randmeren ging de route naar Amsterdam, daarna door het Amsterdam-Rijnkanaal en uiteindelijk in het donker naar Wijk bij Duurstede, waar we in de verkeerde haven hebben overnacht. Het varen met de joy-stick als besturing was in eerste instantie niet zo makkelijk als gedacht, je moet toch wel constant wat bijsturen, maar op een gegeven moment went het wel. Ook in het donker varen was niet wat ik dacht, er was ons voorspeld dat het behoorlijk licht was langs het Amsterdam-Rijnkanaal, maar dat viel erg tegen, het was gewoon stikdonker. Maar door toch zo ver door te gaan,  kunnen we de dag erop ook weer verder komen en komen we met de afstanden gunstiger uit om ’s avonds in een jachthaven te liggen. We hopen op de 4e dag nog net bij daglicht in Oberwinter aan te komen.

De Xanthiona langs de Flevopolder

Xanthiona door het Amsterdam-Rijnkanaal

Sluizen bij Wijk bij Duurstede in het donker

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: