Ombouw kleine zwart water tank naar grijs water motorjacht Xanthiona gereed

 Door de vele feestdagen heb ik wat tijd verloren, maar inmiddels is de kleine zwart water tank afgekoppeld van de grote. De aansluitingen onderaan de tank zijn aan de binnenkant gedicht. De PVC leiding voor de afvoer van het grijs water naar de standpijp is aangebracht. De afvoer van zwart water wordt halverwege op dezelfde leiding samengevoegd. Om terugstroom van water van de zwarte naar de grijze leiding en vice versa te voorkomen heb ik er terugslagkleppen in gelijmd. Vlak voordat de leiding de standpijp ingaat boven de waterlijn, heb ik nog een extra terugslapklep aangebracht om te voorkomen dat eventueel tijdens het varen water terug zou vloeien de pijp in.

De dompelpomp staat al in de grijswater tank en is uitgebreid getest en doet het zoals verwacht. De tank stroomt vol tot ca. 3/4 (tot iets onder de aanvoer) en dan slaat de pomp aan. Hij pompt de tank dan leeg tot ca. 1/6 en slaat dan af. Het deksel erop en de boel is klaar. Volgende week de grote zwart water tank verder afwerken.

Grijs water tank met aanvoer, afvoer en pomp

Zwart water leiding samengevoegd met grijs water leiding, terugslapkleppen voorkomen terugstromen van water

Gecombineerde grijs/zwart water leiding op de standpijp met terugslagklep

 

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: