Upgrade zwart watertank motorjacht Xanthiona klaar

Eindelijk. Pfft, het heeft samen met de ombouw van de kleine zwart watertank naar grijswater wat uurtjes gekost. Vorige week was ik al een eind op weg met de grijs watertank en die is nu helemaal dicht. Ik moest nog wat prutsen met het in lijn brengen van de gaatjes voor de bouten van het deksel die door de tank gaan in een frame die aan de binnenkant van de tank zit. Enfin, boel wat opboren, bijvijlen en het past. De upgrade van de zwart watertank was vooral het dichtmaken van de aansluiting aan de onderkant en het aanbrengen van nieuwe aansluitingen met standpijp in het deksel. Ook klaar nu. Nog een enkele CV leiding aanbrengen en dan kan de vloer definitief dicht. Bij de boegschroef en bij beide deksels van de tank hou ik een luik.

Aansluitingen zwart watertank nu aan de bovenkant

Grijs watertank nu helemaal dicht

 1. #1 door Johan op 8 juni 2012 - 08:50

  Hoi Jurjen,
  Wat is eigenlijk het verschil tussen grijs en zwart water tank?

 2. #2 door Jurjen Hoekstra op 9 juni 2012 - 10:11

  Hallo Johan,
  Zwart water is het water van het toilet. Grijs water is water van douche, vaatwasser, wasmachine, keuken, etc. Zwart water mag bijvoorbeeld in Nederland niet worden geloost op oppervlaktewater, dit moet worden afgevoerd in de jachthavens. Grijswater mag je (nog) wel losen. In andere landen kan dat anders zijn. In de VS hebben bijvoorbeeld alle campers een zwart en grijs watertank, daar moet je ze ook beide gescheiden afvoeren.
  gr.
  Jurjen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: