Extra CV leidingen aangebracht op motorjacht Xanthiona

Het was een hele strijd om de extra CV leidingen in het voorste deel van ons motorjacht Xanthiona te leggen. Tijdelijk had ik voor tijdens de winter al 2 leidingen voor liggen. Deze heb ik nu wat verlegd, 1 zelfs vervangen omdat ie na verlegging toch te kort bleek. En 3 nieuwe aangebracht voor de badkamer, gastenkamer en voor in de doorlop (hal) naar achteren. Door nauwe doorgangen, om krappe bochten en uiteindelijk een spaghetti aan CV leidingen. Ook dit moest gebeuren voordat de vloeren definitief worden vastgeschroefd.

Bij de zwart water tank heb ik nu een diafragma pomp geinstalleerd om de tank zelf leeg te kunnen pompen via de standpijp in de motorruimte. Met een PVC 3-weg klep ertussen, kan ik de zelfde pomp gebruiken om eventueel de bilge in het voorste gedeelte leeg te pompen.

Voor het elektra heb ik ook een PVC buis naar voren aangebracht, hier moet ik nu nog de 24 V draden voor de diafragma pomp, de bediening van de boegschroef en voor de tankzenders in trekken. De 230 V draad voor de pomp van het grijs water loopt hier ca. 10 cm vanaf (moet volgens de CE).

Een spaghetti aan CV leidingen

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: