Uniprime en Q-board voor binnenwanden motorjacht Xanthiona

Na lang beraad heb ik gekozen om de binnenzijde van ons motorjacht Xanthiona te bekleden met zogenaamde Uniprime multiplex platen van 15 mm. Uniprime is een multiplex plaat die voorzien is van een zeer gladde (film) grondlaag: www.fetimprofessional.nl/uniprime. Groot voordeel is natuurlijk dat het al gegrond is, bovendien kun je platen krijgen in variant met 15 jaar garantie. Vorige week zaterdag heb ik op een adres in Noord-Holland 15 platen van 15 mm voor de wanden gekocht, verder nog 5 van 18 mm voor de vloer en 10 van 10 mm die ik als 2de laag op de vloer ga aanbrengen. Tussen de 2 lagen komt waarschijnlijk een 6 mm rubberen laag (www.granulaatrubber.nl) om contactgeluid en trilingen tegen te gaan. De 15 mm multiplex is overigens een Jumbo garantplaat (Jumbo Algemene informatie (pdf)) van Okume met 20 jaar garantie die net iets afwijkt van de Uniprime.

30 platen Uniprime voor de binnenwanden en de vloer

Samen met mijn 15-jarige zoon en zijn vriend hebben we de platen opgehaald, geladen in de aanhanger, afgeladen en via de steiger naar de Xanthiona gesjouwd, ’s middags laat waren we flink afgepeigerd.

In de badkamer overweeg ik om zogenaamde Q-board te gaan gebruiken om te zorgen dat de wanden waterdicht zijn en er betegeld kan worden. Direkt op die Uniprime zal dat zeker niet gaan. De Q-board is een plaat van schuim met een laagje gewapende mortel. Als je de naden met de Q-board tape goed afplakt dan is de boel waterdicht. Om hoogte te besparen in de badkamers zal ik geen douchebak gebruiken, scheelt weer 5 cm.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: