Rubbergranulaat als tussenlaag voor de vloer van motorjacht Xanthiona

Tot in hoever moet je alle adviezen doorvoeren als je zelf een motorjacht aan het afbouwen bent? Ik lees natuurlijk zoveel mogelijk alles over bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld isolatie, trillingen en contactgeluid. Is een advies van een leverancier van isolatiemiddelen valide of wil hij gewoon graag zijn producten verkopen met een mooi verhaal? Ik weet het allemaal niet en maak dan zo links en rechts mijn eigen keuzes. Of dat ook altijd de beste keuze is kan alleen achteraf blijken.

Om in ieder geval toch wat te doen aan contactgeluid en trillingen die worden door gegeven en een zwevende vloer te creeren, heb ik dus niet gekozen voor een hele dure speciale geluiddempende sandwichplaat (multiplex-rubber-multiplex), maar bedenk ik een vergelijkbare oplossing. De multiplex vloer die rechtstreeks op de spanten ligt is 18 mm. Daar boven op komt nu een 6 mm laag rubbergranulaat dat ik op rol heb gekocht bij wala.nl. Deze leverancier kan dit in verschillende soorten en dikte leveren tegen een zeer gunstige prijs. Wel heb je dan weer een wat dure lijm nodig, want rubbergranulaat laat zich niet met zomaar met wat kit of lijm verlijmen.

Overigens is het rubbergranulaat veel zwaarder dan ik dacht, 1 rol kan ik maar net een paar meter tillen, je moet het eigenlijk met 2 man doen.

Boven op de het rubbergranulaat komt dan weer een 10 mm uniprime multiplex plaat en vermoedelijk ga ik de vloer afwerken met PVC clicklaminaat. Het PVC heeft natuurlijk vooral als voordeel dat dit waterbestendig is en het is maar 5 mm dik. Of hier nog een extra isolatie onder moet weet ik nog niet, dat ga ik binnenkort horen als ik in deze winkel pvcvloerencentrale.nl ga bekijken wat voor mooie motieven en kleuren er zijn. Overigens in de bouwmarkt in Duitsland is het PVC clicklaminaat weer een stuk goedkoper, maar is het assortiment beperkter.

5 rollen rubbergranulaat van 10 mtr x 1.25 mtr x 6 mm dik

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: