Uitvlakken vloer achterkajuit motorjacht Xanthiona

Een hele aardige puzzel is het uitvlakken van de vloer in de achterkauit van ons motorjacht Xanthiona. De bodem van het schip loopt naar de zijkanten en naar de achterkant omhoog. Om dit weg te werken komt er een opstap aan beiden zijden van het bed. De truuk is om te zorgen dat er toch nog voldoende hoofdruimte overblijft.Het maakt dan ook verschil of je uitvlakt op de bovenkant van een omhoog lopend spant of dat je voor het spant blijft, scheelt gauw 10-12 cm. Op de foto zie je de stuurboord kant. Daar  komt ook de en-suite badkamer, hier is ook een opstap nodig. In de badkamer is dan weer een opstap naar het toilet, die komt zo’n beetje tegen de achterwand. Voor mij helaas daar geen stahoogte. Mijn echtgenote met haar 1.54 mtr heeft nergens last van. Op de vloer zie je ook de omtrek van het bed uitgelegt. Om nog wat loopruimte naast het bed te houden denken we aan een bed van 1.40 mtr breed. Zie ook de tekening van hoe het er ongeveer uit moet komen te zien.

Uitvlakken van de vloer is een flinke puzzel

Ontwerp bed en ombouw

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: