Gedeeltelijke vloerisolatie voor motorjacht Xanthiona

Eerder had ik al eens nagedacht om vloerisolatie aan te brengen, vooral in de achterkajuit. Onder de vloer in het voorschip is dit niet gedaan omdat daar alle tanks zitten en er nauwelijks ruimte is om isolatie aan te brengen. Bovendien isoleren de tanks ook een klein beetje. Vorige week merkte ik bij het (tijdelijk) verwijderen van een gedeelte van de vloer in de achterkajuit dat er nogal wat kou onder vandaan komt. Ook schreef ik al eens over de diverse isolatiematerialen: EPS, XPS, PIR of PUR . Ik heb besloten om PIR te gebruiken voor onder de vloer en ook voor de wanden. In het voorjaar had ik al eens een pak steenwol gekocht, dat is in principe brandveiliger, maar het is moeilijk aan te brengen. PIR platen zijn stevig, makkelijk te snijden of te zagen en je kunt ze eenvoudig tussen balken of latten aanbrengen. Op weg naar huis heb ik afgelopen vrijdag wat Kingspan PIR platen gekocht en op de foto zie je hoe ik zoveel mogelijk PIR heb aangebracht op 1 kant van de achterkajuit.

PIR isolatie (4 cm) tussen de vloerbalken

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: