Het vervolg van de patrijspoorten op motorjacht Xanthiona

Na het succesvol isoleren van een gedeelte van de vloeren in de achterkajuit van ons motorjacht Xanthiona, ben ik met de wand verder gegaan. Ook hier een beetje puzzelen hoe ik het wil gaan doen, maar het gebruik van de PIR isolatie is goed bevallen en dat doe ik nu ook bij de wanden. De werf heeft een houten lat aangebracht op alle spanten voordat de PUR isolatie op de wanden werd gespoten, de lat voorkomt een koude brug. Hier komen nu horizontale latten op van 22 mm dik en hiertussen heb ik nu 30 mm PIR platen aangebracht (zie foto). Er blijft nog 2-4 cm ruimte over tussen de PIR plaat en de PUR isolatie. Over het geheel komt dan de 15 mm Uniprime plaat als wandplaat.

Voordat ik de wandplaat aanbreng moet ik nog wel oplossen hoe ik het allemaal ga doen rondom de patrijspoorten. In juli schreef ik hier over: Advies: begin met de patrijspoorten/. Nu ben ik er uit hoe ik het ga doen. Eerst inderdaad 10 mm kurk op het staal waarin de patrijspoort bevestigt is. Dan een 15 mm uniprime plaat waarmee het geheel dan vlak komt met de voorste rand van de patrijspoort en waardoor vooral het condens probleem wordt verminderd. Daarom heen komt een vierkante lijst waarop dan de uiteindelijke wandplaat weer aansluit. Ik zorg boven en links en rechts voor wat extra ruimte. Hiermee onstaat er een koof rondom die het bovenste gedeelte en de zijkanten van de luxaflex verbergt. Komende week hoop ik de hele wand af te maken.

DSC00477

PIR isolatie van 3 cm achter de wandplaten

DSC00489

Eerst kurk op het staal rondom de patrijspoort

DSC00490

Daarna 15 mm Uniprime

DSC00491

Hier later de wandplaat op

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: