Betimmering eerste wanden van de bovenverdieping motorjacht Xanthiona

Het einde van mijn werk in Duitsland per 31 januari 2015 nadert. Eigenlijk was het de bedoeling dat ons motorjacht Xanthiona dan ook klaar zou zijn. Dat gaat niet lukken. Er is nog veel te doen. Zo ben ik recentelijk aan de wanden begonnen van de bovenverdieping (salon en keuken). Na weer heel veel gepuzzel hoe de samenhang is tussen het afwerken van de ramen en de benodigde ruimte om luxaflex aan te brengen, ontstond er een mooi plan die ook zorgt voor extra isolatie van de muren.

De luxaflex komt voor de ramen in een koof van ca. 5 cm, deze biedt de ruimte om 5 cm dikke PUR platen aan te brengen. De wanden staan overigens lang niet recht dus er waren nogal wat aanpassingen nodig om het onderste deel van de wand in ieder geval aan de binnenzijde recht te krijgen. Het bovenste deel rondom de ramen ga ik waarschijnlijk pas tegen de zomer af werken, omdat de ramen er eerst ook nog een keer uit moeten om beter en definitief te worden bevestigd.

DSC02617

5 cm dikke PUR isolatie achter de wand

Ook moest direkt nagedacht worden over waar de stopcontacten en verlichting komen en hoe de bekabeling hiervoor moet lopen. In de salon gaat de bekabeling over het plafond, in de keuken wordt het zoveel mogelijk onder de keukenkastjes weggewerkt.

Een pijnpunt was ook de verdere inrichting nadat de wanden zijn aangebracht. Rechts in de hoek had ik een boekenkast gepland en tegen de rechterwand een wandmeubel met geintegreerde TV. Nu al moet je bij het aanbrengen van de wand bekijken hoe groot die dan worden en hoever die door moeten lopen en of de wand hierop aangepast moet worden. Na veel gemeet, modelletjes maken en wat prutsen kwam er een definitief plan.

Aan de binnenzijde onder de trap naar de flying bridge had ik een mooi bergmeubel met lades in gedachten om die enigszins verloren ruimte toch maximaal te benutten. Toevallig had ik daar tegen de wand een radiator gepland, maar dan kunnen helaas de lades niet open, die lopen dan tegen de radiator aan. Wat nu? De oplossing: een plintverwarming onder het bergmeubel, kunnen de lades in ieder geval open.

DSC02621

De watervaste verlijmde multiplexplaten er tegen aan, voorbereide kabels en cv-leding steken her en der uit de muur.

Op de foto’s zie je de aangebrachte isolatie, de rechter zijwand, de hoek voor de boekenkast en de hoek naast het bergmeubel. De linker zijwand is nog niet helemaal klaar.

Dit wordt de boekenkast

Dit wordt de boekenkast

De gehele rechter zijwand

De gehele rechter zijwand

Aanstaand bergmeubel onder de trap

Aanstaand bergmeubel onder de trap

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: