Frames voor ramen bakboordzijde motorjacht Xanthiona

Frames rondom bakboord ramen

Frames rondom bakboord ramen

De Kerstvakantie is deels besteed aan het fabriceren van de frames rondom de ramen aan bakboordzijde van ons motorjacht Xanthiona. De stuurboordzijde was al eerder gedaan om de aluminium kozijnen te isoleren zodat er geen condens meer op ontstaat (Frames rond ramen stuurboordzijde). Het blijft een flinke klus, alles heel precies opmeten, dan het frame op maat zagen, het gat voor het raam erin, vervolgens de zijkanten latje voor latje zagen, bijschuren, alles glad schuren en daarna 2 x  in de randsealer. Flink veel pur isolatie er achter en dan de latjes rondom aan de frames bevestigen. Dit moet een definitieve oplossing zijn voor het condens op de kozijnen.

De zijkanten en de voorzijde van de frames moeten nog verder worden afgewerkt: alle schroefgaten opvullen, plamuren, glad schuren, 1 x in de grondlak en 2 x in de aflak. Het zal nog veel uren vergen voordat het allemaal in showroom staat is.

En het moeilijkste komt nog, de frames rondom de voorste ramen. Vanmiddag heb ik dat nog een aantal uren bestudeerd en wat uitgeprobeerd, maar dit vergt nog een 2de poging.

De moeilijkste klus rondom de voorste ramen

De moeilijkste klus rondom de voorste ramen

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: