Er wordt weer getimmerd op motorjacht Xanthiona

De afbouw van het interieur van ons motorjacht Xanthiona heeft een tijd stil gelegen. Vanaf februari was ik vooral bezig met het installeren van het definitieve 24 V systeem en alle navigatie-apparatuur. Zie o.a. de berichten: Xanthiona digitaal bestuurd, NMEA2000 op de Xanthiona, Amps, AWG en ISO op de Xanthiona en Diverse NMEA2000 apparatuur op de Xanthiona

De eerste was een beetje een proefkonijn

De eerste was een beetje een proefkonijn

Van het timmerwerk heb ik het lastigste tot het laatst bewaard; de afwerking rondom de ramen in de salon en keuken. De raamkozijnen zijn niet thermisch geisoleerd en dat geeft nogal wat condens als de temperatuur tussen buiten en binnen te veel verschilt. Om van de condens af te komen kapsel ik ze in met purschuim en daarom heen het houtwerk.

Een tijd lang zag ik er tegen op, maar het moest nu toch maar eens. Dus weer aan het ouderwetse timmerwerk. Een precies klusje, zeer nauwkeurig meten, uitzetten op de houten platen en dan daar weer een vierkant in zagen, zodanig dat er later een mooie rand ontstaat. Hieronder zie je het eerste resultaat. De rand moet nog worden afgewerkt.

3 stuks in 1.5 dag

3 stuks in 1.5 dag

Dit waren de makkelijkste

Dit waren de makkelijkste

  1. Frames voor ramen bakboordzijde motorjacht Xanthiona | Xanthiona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: