Snelle reactie Tecnautic

Enkele dagen geleden twijfelde ik nog aan de electronische bediening van de  motor in combinatie met het roer en de boeg- en hekschroef. Tecnautic leek een goede oplossing te hebben, maar ik was nog niet geheel zeker van het concept en de te gebruiken onderdelen van deze firma. Op kerstavond schreef ik een berichtje aan Tecnautic met een uitleg van mijn intentie qua systeem. Enkele uren later had ik al een reactie en een volledig systeem concept: Tecnautic besturing Almarine 1700.

Ik was mega verbaasd over deze snelle reactie, maar ik had ondertussen ook al via een referentie begrepen dat het 1-mans bedrijfje geleid door de heer Otto Hollborn erg goede support levert voor zijn produkten. Als zijn snelle reaktie sprekend is voor de kwaliteit van zijn produkten, dan zie ik het wel zitten met Tecnautic.

Als je naar het concept kijkt, zie je dat er naast de FADEC-box (computer), nog 2 zogenaamde drive boxes nodig zijn voor de aansturing met autopilot en de aansturing van de boeg en hekschroef. Pas later ondekte ik iets heel subtiels in het ontwerp: bij het hek heeft hij ook een aansluiting gepland voor het inpluggen van de mobiele stuur/bedienknop die normaal aan de voorzijde zit!

Volgens Tecnautic zijn hun producten een ideale combinatie met een VW marine diesel motor. Als ik het goed heb begrepen is het gasgeven en de vooruit/achteruit al electronisch of kun je dit direct bij het bestellen van de motor opgeven dat dit electronisch moet zijn. De Tecnautic spullen sluiten er dan naadloos op aan.

Vandaag had ik nog een discussie met een kennis: hoe betrouwbaar is nou al die electronica? Stel dat je midden op zee zit en hij doet het niet? Moet je dus een back-up systeem aanbrengen of is de boot electronica net zo betrouwbaar als de electronica van een Mercedes of een BMW? Daarmee rij je toch ook met 260 km per uur over de snelweg en verwacht je dat je remmen en je airbags het op het juiste moment doen?

  1. MicroCommander voor motorbediening motorjacht Xanthiona « Xanthiona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: